Cercar en aquest blog

dilluns, 20 de desembre del 2010

NOUS INQUILINS A LES BIBLIOTEQUES!

Tenim nous inquilins que pretenen acoplar-se a les nostres biblioteques, i dic acoplar-se perquè tard o prompte han d'intentar fer-se un lloc a les biblioteques públiques o millor dit els haurem de fer un lloc. Aquestos inquilins són els nous llibres en format digital i els seus dispositius de lectura. Arriben els e-books!


Image: 'Sea Change'
http://www.flickr.com/photos/46286575@N00/4857693316

Des de sempre les biblioteques han estat en constant moviment, canviant el seu sentit de ser; de lloc d'estudi i treball fins a un lloc amb un gran paper social i d'integració; i canviant el seu contingut des de les tabletes de fang, passant pels papiros, rotllos, còdexs... arribant als llibres i revistes, més tard incorporant Internet i donant acces a continguts digitals com les revistes digitals, enciclopèdies... i tot açò ha  anat marcat pel constant canvi en la societat de la informació i tot el que la rodeja.
Per tant, si seguim aquest fil conductor que ens guia pels diferents canvis a les biblioteques al temps que canvia l'accés a la informació en la societat, és d'esperar que el proper pas siga la incorporació dels e-books a les prestatgeries de les biblioteques públiques.



Per molt fàcil que açò parega, adaptar-se a aquest nou dispositiu no és tan senzill, hi han una serie d'inconvenients que l'acompanyen, principalment el seu preu i la sombra de la pirateria que el segueix.
Pense que tal com les revistes digitals s'acoplaren al mercat i es buscaren solucions rentables tant per les biblioteques com pels distribuidors, s'hauria de fer el mateix pels e-books i buscar una manera d'apropar aquestos dispositius i les seves ventatges als usuaris, per això pense que la Generalitat hauria de fer l'esforç i contribuir fent arribar dispositius a les biblioteques i des de  la Xarxa de Lectura Pública Valenciana mirar la forma més eficaç de poder dispondre allí de llibre digitals per descarregar sense entrar en la pirateria, a l'igual que es va fer amb les revistes digitals.ç

De tota manera el que importa és LLEGIR, siga com siga, en paper, en format digital o com es vulga, però poder donar accés a la cultura del llibre a tothom des de les biblioteques públiques.

2 comentaris:

  1. Sembla Silvia que el bosc no t'impedeix vore l'arbre, efectivament, el més important és llegir i d'això es tracta d'integrar. Gràcies pel teu comentari, mòdul superat.

    ResponElimina
  2. Silvia que no sabia que eras también bloggera y ademas tocas unas de mis pasiones, la lectura, en cuanto al libro digital, yo aun me resisto, y mira que mi marido ha tenido ya varios intentos pero aun no estoy convencida,

    Mi prima el otro dia me enseñaba la biblioteca que tenia en su movil O.o...

    Después de estar todo el dia pegada a la pantalla del ordenador, cuando llega la nocha lo que mas me apetece es no ver mas luces, sino tocar , sentir, oler , las paginas de un libro.

    Hasta pronto
    Charo

    ResponElimina